Gratis

Wie is Warme William?

Wieiswarmewilliam Vierkant 300Dpi
Een beestige luisterwandeling voor kleine en grote mensen vanaf 8 jaar.

Stippel jij in jouw buurt ook Warme Williams Luisterwandeling uit?

Samen met het Geluidshuis ontwikkelden we een prachtige luisterwandeling met bijhorend doe-boekje. Deze luisterwandeling is geschikt voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Maar oudere of jongere mensen mogen natuurlijk ook mee op stap. Ga samen op ontdekkingstocht langs 8 luisterfragmenten en kom op speelse wijze alles te weten over hoe je een Warme William kan worden voor je vrienden. Na elk luisterfragment geven we je enkele vragen en een opdracht mee. Op weg naar de volgende stop kan je deze met je wandelpartners bespreken en uitvoeren.

Tijdens deze wandeling leer je enerzijds als ouder je kind beter kennen, maar krijgt je kind ook de kans om jou interessante vragen te stellen en samen in gesprek te gaan. Jullie kunnen samen reflecteren over wat écht luisteren betekent en hoe je dat in het dagelijks leven kunt brengen.

Luister samen naar elk fragment, neem de tijd om de vraagjes te beantwoorden en voer al wandelend de opdrachten uit. Geniet van deze kwaliteitsvolle tijd samen en vooral van het prachtige verhaal!

Als leerkracht speel je een cruciale rol in het creëren van een ondersteunende en inclusieve omgeving voor je leerlingen. Deze wandeling biedt een unieke gelegenheid om samen met je klas te werken aan het versterken van de onderlinge band en het begrip voor elkaar.

Er zijn verschillende manieren waarop je kan deelnemen aan de wandeling. Een optie is om een interactieve zoektocht door de school te organiseren, waarbij de kinderen zelfstandig met een gsm of tablet rondlopen, luisteren naar de fragmenten, de vragen beantwoorden en de opdrachten uitvoeren.

Een andere mogelijkheid is om samen met je klas te wandelen en gezamenlijk te luisteren naar de fragmenten. Na elk fragment kunnen de leerlingen klassikaal of in duo's of trio's de vragen bespreken en de opdrachten uitvoeren terwijl ze verder wandelen.

Om de interactie te bevorderen, is het aan te raden om de duo's en trio's regelmatig te wisselen. Dit zorgt ervoor dat alle leerlingen de kans krijgen om met verschillende klasgenoten samen te werken en nieuwe perspectieven te ontdekken. Hier zijn een paar tips om het wisselen soepel te laten verlopen:

  • Plan op voorhand hoe vaak je de groepen wilt wisselen, bijvoorbeeld na elk luisterfragment of op een bepaald punt tijdens de wandeling.
  • Moedig de leerlingen aan om open te staan voor nieuwe samenwerkingsverbanden en om elkaar te ondersteunen tijdens de activiteit.
  • Werk met een simpel doorschuifsysteem.

Hoe ga je te werk?

  1. Stippel een parcours uit in jouw stad, gemeente, buurt of school. 
  2. Voorzie 8 stops voor de luisterfragmenten en eventueel een  “stop 0” die je als introductie kan gebruiken. Elke stop bestaat uit een bordje met daarop een QR-code. Als je deze scant kan je het desbetreffende luisterfragment beluisteren. . 
  3. Download de toolkit met daarin de bordjes met de QR-codes, de richtingaanwijzers en het doe-boekje. Let op: Ben je van plan om zelf te printen, maak dan gebruik van de gewone drukbestanden (PAKKET A). Laat je de QR-codes en/of doe-boekjes door een professionele drukker ontwikkelen, gebruik dan PAKKET B.
  4. Hang de bordjes met QR-codes op. Is de route voor de wandelaars niet altijd even duidelijk? Gebruik dan de pijlen om de juiste richting aan te geven. Zo blijft iedereen op het juiste spoor. 
  5. Zorg zelf eventueel voor een routeplan of plattegrond van jouw wandeling. Duid aan waar de verschillende stops zich bevinden. Dit kan je samen met het doe-boekje aan de wandelaars bezorgen.  

Is jouw wandeling klaar? Geef ons dan zeker een seintje via info@warmewilliam.be. Dan zetten we jouw wandeling graag mee in de kijker!

Upload je eigen routeplan

Ga je aan de slag met je eigen wandeling? En bezorg je jouw wandelaars graag een aangepast routeplan? Importeer hier het jpg bestand van jouw route, dan verwerken wij het automatisch in de branding van de wandeling. Handig, toch?

Download je routeplan
Photorealistic Magazine Mockup 2

Download PAKKET A

Ga je zelf aan de slag met de materialen? Deze bestanden zijn geschikt voor de gewone huis-, tuin-, en keukenprinters.

Wandeling Pakket A
Photorealistic Magazine Mockup 2

Download PAKKET B

Wil je de materialen laten drukken door een professionele drukker? Download hier dan aangepaste drukbestanden.

Wandeling Pakket B
Wieiswarmewilliam Vierkant 300Dpi

Zelf aan de slag met de luisterfragmenten

Wie is Warme William? is een avontuurlijke audiowandeling voor jonge luisteraars. Zin om zelf aan de slag te gaan?

Ga naar de wandeling